Zwangerschapstips

Zwangerschap symptomen

Aan zwangerschap zitten natuurlijk veel symptomen verbonden. Deze zijn niet allemaal even prettig om mee te leven. Vooral niet als de zwangerschap nog wel even duurt. Gelukkig is hier het een en ander tegen te doen, waardoor de last ervan toch wat minder wordt. Ook zul je je levensstijl soms iets aan moeten passen, om ervoor te zorgen dat je baby zo gezond mogelijk geboren wordt. Hieronder volgen een aantal tips om dit te doen.

Wat kan/mag niet meer?

Een aantal zaken die je tijdens de zwangerschap beter links kunt laten liggen, zijn alcohol en andere verdovende middelen, zoals drugs. Dat deze middelen slecht voor de toekomstige baby zijn, spreekt natuurlijk voor zich. Maar ook met medicijnen kun je het beste voorzichtig zijn. Het is dan ook verstandig om eerst met je huisarts te overleggen of je bepaalde medicijnen nog mag nemen. Het is ook aan te raden om gezond te eten. Denk hierbij aan bruin brood, groente en fruit, melkproducten, vlees en vis.

Misselijkheid tegengaan

Tijdens de zwanger kun je je vaak misselijk voelen. Door op een iets andere manier met voeding om te gaan, kun je dit tegengaan.

  • Begin de dag met een licht ontbijt
  • Probeer kleine en lichte maaltijden te eten, en deze over de dag te verspreiden
  • Het is beter om tussen maaltijden door wat te drinken, dan tijdens het eten zelf
  • Havermout is goed voor de darmen
  • Het kan ook helpen om comfortabele, makkelijk zittende kleding te dragen

Overige tips

Er zijn ook nog een aantal zaken waar je misschien niet zo heel snel aan zou denken. Zo heb je tijdens de zwangerschap gevoeliger tandvlees dan normaal. Poets daarom voorzichtig en regelmatig, om ervoor te zorgen dat het niet gaat bloeden. Sporten kun je tijdens de zwangerschap wel gewoon blijven doen. Maar het is dan wel belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren en te stoppen wanneer nodig.